Alle innlegg Menyer

Ukemeny 48 -17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Nå går det fort til desember og adventstid. Det er en tid hvor mange koser seg inne og nyter det å starte juleforberedelsene.  Jeg koser meg alltid med disse forberedelsene og er allerede i gang med litt kakebakst  og flatbrødbakst. I tillegg har jeg laget meg en liste over det jeg skal gjøre mot jul, da slipper jeg å stresse så mye. God planlegging er neste halve jobben så lag deg din egen liste og få oversikten over hva du vil få gjort.

Det er mye som skjer i denne førjulstiden og da er det ofte en ikke får tid til å lage så mye avansert til middag. Så her har jeg samlet noen gode middagsretter med handleliste om du står i beit for å finne på noe til middag i uken som kommer. En riktig god uke til dere alle fra meg!

Klikk dere inn ved å trykke på overskriften eller på  bildene, da kommer dere rett til oppskriftene.

Mandag: Linsegryte

Linsegryte
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttdeig
5 dl grønne linser
2 gulrøtter
1 sellerirot
2 løk
1 hvitløk

Sjekk i skapet:
rosmarin, tørket
timian, tørket
buljong/kraft, flytende eller terninger
laurbærblad
balsamicoeddik
olje

Tirsdag : Laksepiroger

lakse-piroger
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
200 g laks
1 sjalottløk
3 egg
1 krabbeskjell
1 dusk persille
1 boks seterrømme eller lettrømme

Sjekk i skapet om du har:
hvetemel
smør
kajennepepper

Onsdag: Fransk løksuppe

lok-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
8 løk
2–3 båter hvitløk
4 dl vellagret ost revet
4 skiver daggammel loff

Sjekk i skapet at du har:
tørket timian eller en kvist frisk timian
smør
1 l kyllingkraft
hvitvin, kan utelates
laurbærblad
salt
pepper

Torsdag: Pytt i panne

pytt-i-panne
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttpølse eller annet kjøtt
1 pk dypfryst lapskausblanding
4 egg

Sjekk i skapet:
smør
salt
pepper

Fredag: Laks med mangosalat og pasta

pasta-laks-magosalat
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600-800 g laks
1 boks pasta etter eget ønske
1 mango
1 rød chili
1 potte frisk koriander
1lime

Lørdag: Gresk inspirert form

gresk-kylling-form-gresksalat-tzatiki
Matstyling:Kristin Jøtun , Foto: Kim Holthe
Handleliste:
4 kyllingfileter
1 – 2 auberginer
1 sitron 
1 hvitløk
1 løk
1 glass provence krydder
1 boks tomat med basilikum og hvitløk
3 dl fløte
1 egg
1 bit parmesanost
1 lite glass svarte oliven
6 små tomater
timian
3 plommetomater
1 rødløk
1 – 2 mozarella ost
1 potte frisk basilikum
3 dl gresk yoghurt
1 slangeagurk 
1 hvitløk
Sjekk i skapet:
smør
salt
pepper
hvetemel eller maismel
olivenolje
lamme-skav-panne-tyttebar
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g benfritt lammekjøtt, eller reinsdyrskav
250 g frisk kantarell eller sjampinjong
3 dl fløte
4 ss tyttebær evt tyttebærsyltetøy

Sjekk i skapet:
smør
salt
grovmalt pepper
timian
tyttebærsyltetøy

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×