Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Krumkaker fra Valdres

krumkaker
0 Flares 0 Flares ×

De aller fleste av oss forbinder krumkaker med jul. Men fra gammelt av serverte ofte budeiene som var på stølen om sommeren disse kakene sammen med både søtlefser og andre småkaker. Kaker stekt i jern eller på takke var jo praktisk å lage, ettersom ikke alle hadde stekeovn på stølen.

Jeg har kommet over en oppskrift som er fra Vestre Slidre i Valdres.Oppskriften er ikke så ulik andre krumkakeoppskrifter, men den oppskriften jeg har brukt tidligere har hatt en tendens til å bli bløte. Så da var det godt å finne en oppskrift som både gjorde dem sprø og som smakte godt.
Så gjør du som meg og bruker denne oppskriften kan jeg garantere deg sprøe og smakfulle krumkaker som kommer til å bli borte fra kakefatet før du vet ordet av det. 

Ca. 30 stk.

3 egg
1 1/4 dl sukker
100 g smør
150 g hvetemel
1/4 ts kardemomme
4 ss vann
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Tilsett smeltet smør, hvetemel, kardemomme og vann og bland det godt sammen.
Virker røra tykk kan du tilsette enda en skje med vann.
Legg en skje med røre på jernet og stek kakene gylne.
Rull kaken samme til kremmerhus mens den er fortsatt varm. De stivner fort så det er best å være rask. Du kan også forme dem over glass, da får du fine kurver du kan fylle med krem med multer eller bringebær. Du må gjerne fylle dem med sjokolademousse eller servere dem til fruktsalat også om du ønsker det. Her er det mange muligheter.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet