Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sprøtt knekkebrød

lavkarbo-knekkebrod

Matstyling: Kristin Jøtun
Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er et virkelig sprøtt og godt knekkebrød som passer for hele familien. Disse er ikke glutenfrie, men det finnes flere oppskrifter på Husmorlykke om du skulle ønske å bake glutenfrie knekkebrød. Kos deg og nyt den gode smaken! 

ca 30 stk.

4 dl havrekli 
2 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl gresskarfrø
2 dl rugmel, fin
8 dl vann
1 ts salt
Ha alt det tørre i en bakebolle.
Tilsett vann og salt og rør alt sammen. La det stå
og svelle i 5–10 minutter.
Hell blandingen tynt utover et bakepapir, kan hende du må benytte to stekeplater for at det skal bli tynt nok. Bruk en slikkepott eller hendene vætet med litt vann, for å stryke det utover.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca 1 time, men etter 10 minutter må du ta knekkebrødene
ut av ovnen og rute dem opp i passe størrelser med pizzahjul. Senk temperaturen til 100 grader og sett så brettet inn i ovnen igjen og stek videre i  ca. 2 timer, til de er tørre og sprø. Kan hende de må stå lengre.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet