Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Grovt hverdagsbrød

frokostbrod

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Samme hvor mange gode oppskrifter med brød jeg har, faller ofte valget på denne oppskriften. Grovbrød er både sunt og godt, og i tillegg så holder dette brødet seg ferskt gjennom mange dager. Prøv dette du også.

 2 stk

40 g margarin
10 dl vann
50 g gjær
1000 g hvetemel
200 g rugmel grovt
300 g sammalt hvete, fint
100 g rugmel, fint
100 g sammalt hvete, grovt
2 ts salt
1 ss bakepulver

Smelt margarinen, tilsett vann og varm opp til 37 grader. Rør ut gjæren i væsken.
Ha i alt det tørre i en bolle. Bland i væsken og elt deigen blank og smidig i en kjøkkenmaskin.
La deigen ligge og hvile på bordet i 1 ½ time.
Del deretter deigen opp i 2 brød.
Form deigen som et brød, i form eller på bakeplater.
Dekk til brødene med et klede og la de stå lunt i 1½ time.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 210 grader i ca. 45 minutter.
Avkjøles på rist

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet