Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Uke 44-17 med handleliste

meny-handleliste
0 Flares 0 Flares ×

Lurer du på hva du skal ha til middagen i uken som kommer? Ta en titt på mine forslag og se om det er noe som kan friste deg og familien.  Her er det både supper, gryter og burgere. Nå kan du trykke både navnet på retten og på bildet for å komme direkte inn til oppskriften. I uken som kommer skal jeg lage jul på hytta for julereportasje til Norsk Ukeblad i uke 48,  så da skal jeg dele min jul med dere som leser Norsk Ukeblad, så dette blir en litt annerledes jobbeuke for min det. Men da gjenstår det bare å ønske deg en fin uke.

Mandag: Potetsuppe med bacon

potet-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 løk
1 hvitløk
1 purre
400 g poteter
2 terninger grønnsakbuljong
100 g bacon

Tirsdag: Lakseburger 

fiske-burger

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g reker
1 bunt vårløk
1 hvitløk
1 rød chili
1 lime
1 pk hamburgerbrød
1 rødløk
1 rød paprika
1 crispi salat
1 lime
4 små tomater
1 kesam eller rømme

Onsdag: Indisk gryte

Kyllinggryte med ris og bananer

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 ferdig kylling
2 bokser fløte
1 lite glass karripasta
2 bokser hakkede tomater
1 hvitløk
1 pk ris
Nøtter/mandler
koriander
mangochutney
2 bananer
1 pose kokos
1 – 2 pk Nanbrød

Torsdag: Pølselapskaus

polse-lapskaus

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 kjøttpølser
8 poteter
1 løk
4 gulrøtter
1 liten
kålrot
1 persillerot

Fredag: Laks på risotto evt torsk eller steinbitt

laks-risotto

Matstyling: Kristin Jøtun Foto; Kim Holthe

Handleliste:
600 g laks, evt torsk eller steinbit
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1
rød chili
1 sitron
1 -2 kyllingbuljongterninger eller fondcups

Lørdag: Biff Pronto med pasta

Biff-pasta-tagilatelle

Handleliste:
4 biffer á 150 g
1 gl rød pesto
1 gl
soltørkede tomater
1 bit
parmesan
400 g tagliatelle
3 dl fløte, melk eller kesam,
urter, basilikum, oregano, timian
1 hvitløk

Søndag: Viltgryte

reinskav

Handleliste:
500 g reinskav/finnbiff
1 bit bacon
5 delikatesseløk eller sjalottløk
1 pk smør
200 g frisk skogssopp, gjerne kantareller
1 brokkoli
1 rød paprika
1 beger snøfrisk
3 dl fløte
1 lite glass tyttebærsyltetøy

1 kg mandelpoteter
3 dl matfløte

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet