Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Uke 43 -17 med handleliste

ukemeny-43-17
0 Flares 0 Flares ×

Jeg er straks klar for en ny uke etter en helg på hytta med masse latter, gode samtaler og lange og deilige turer i fjellet. Det gjør så godt å fylle opp energilagrene i helgene med å være sammen med mennesker som byr på seg selv. Uken som kommer preges av mye planlegging av nye prosjekter. Det er alltid spennende og gøy når dagene blir fylt med nye og spennende arbeidsoppgaver. Og ikke minst møter med nye mennesker. Jeg er en sosialsjel og ser fram til å holde kurs for en flott gjeng mennesker denne uken. Det er alltid spennende å gå tilbake å være lærer igjen, men fordi jeg er så glad i å formidle kunnskap om mat, råvarer og teknikker  tenker jeg at dette kommer sikkert til å gå bra, selv om det er en stund siden jeg har vært praktisert som lærer som jeg er utdannet. Men sies det ikke at en «gammel sirkushest» ikke glemmer gamle kunstner, så jeg får håpe det er slik for meg også.
Som vanlig er det litt av hvert å finne i ukemenyen, både fisk, vegetar, hvit kjøtt og rødt kjøtt, så jeg håper  du blir inspirert til å prøve ut noen av disse enkle, men velsmakende middagsrettene denne uken. Så en riktig god uke til deg og husk at du alltid kan gå inn på Husmorlykke å finne flere gode oppskrifter både på middager, men også på bakst og kaker. I tillegg finner du tips om rengjøring og vask om du trenger det.

Mandag: Fransk løksuppe

lok-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
8 løk
1
hvitløk
2 dl hvitvin, kan utelates
1 pk laurbærblad
4 dl vellagret ost revet
4 skiver daggammel loff

Sjekk i skapet:
tørket timian eller en kvist frisk timian
1 l kyllingkraft evt 1 – 2 kyllingbuljongterninger
smør

Tirsdag: Engelsk fiskegrateng

Engelsk-fiskegrateng

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g torskefilet
4  poteter
2 dl melk
2 egg
1 hvitløk
1 rød chili 
1 dl revet ost
persille, dill eller gressløk

Onsdag: Pasta Pronto

pasta-pronto-italia

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 

500 g tagliatelle eller annen pasta
1 hvitløk
200 g kokt skinke
200 g frosne erter
1 spiss rød paprika
1 bunt oregano
3 dl matyoghurt Gresk Type
1 liten blåskimmel ost, for eksempel Selbu blå eller Norzola

 Torsdag: Bacalao med torsk

bacalao

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 potte basilikum
600 g torskeloin
1 hvitløk
2 gule løk

1 rød chili
1 rød paprika
1 liten flaske olivenolje
1 boks grovhakkede tomater
1 liten boks tomatpure
12 sorte olivens
400 g poteter

Fredag: Gratinerte Tacoschkjell

texmex i form

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g karbonadedeig
1 løk
1 rød chili
2 kryddermikspakker, eller lag kryddermix selv
2 poser tortillachips
1 gl salsa, eller lag salsa selv
2 pk revet hvitost

Lørdag: Crispy kylling med potetchips

innbakt-kylling-spro-poteter

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
75 g potetchips evt cornflakes
4 kyllingfileter
1 egg
100 g kremost med urter
litt friske urter
1/4 kg smør
100 g rømme

Søndag: Spansk Paella

paella kylling sjomat

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
6 kyllinglår
1 løk
1 hvitløk
1 pk paellaris, evt grøtris
3 store tomater
2 røde paprika
100 g små chili i glass
noen tråder safran,
1 liten
vermut eller tørr sherry, kan utelates
12 – 16 reker
250 g selskapserter, frosne
1 kg blåskjell
1 dl
hvitvin
1 bunt bladpersille
1 – 2 sitroner

 

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet