ukemeny40-17
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 40 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Det er høstferie over store deler av landet, og jeg er her på fjellet i Trysil og nyter litt latere dager. Men mat må jo lages også i ferien, så her kommer mitt forslag til meny for denne den første uken i oktober. Kos deg og nyt dagene enten om du jobber eller har litt fri.

Mandag: Spaghetti Bolognese

spaghetti-bolognese
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g fullkorn spaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè

8 friske sjampinjong

Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad

Tirsdag: Potet og purreløksuppe

potetogpurresuppe
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 
400 g poteter
1 purre
1 løk
21 pk. kyllingbuljong
1 boks 
fløte, evt melk
4 – 8 skiver røkelaks

Sjekk i skapet:
smør

olivenolje eller trøffelolje
salt og pepper

Onsdag : Kyllinggryte med butterdeigslokk

innbakt-kylling-suppe
Idè og Matstyling: Kristin Jøtun, (Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
6 kyllingfileter
2 dl hvitvin
1 boks fløte eller crème fraîche
1 lite glass Dijon sennep
1 ss frisk estragon
1 gulrot
1 bunt
vårløk
150 g sjampinjonger
125 g frosne erter
1 pakke butterdeig

Torsdag: Fish and Chips

fish-and-chips
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
ca. 1 l solsikkeolje til steking
1 kg hvetemel
1 egg
1 pose dypfryste pommes frites
1 pakke ferdig remulade
1 pose, ca. 350 g, dypfryste selskapserter

 

Fredag: Coq au vin – hane eller kylling i vin

kylling-i-vin
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

1 stor rå kylling (ca. 1,5 kg) eller 1 -2 høner
100 g lettsaltet sideflesk
Ca. 1½ l hønsekraft/buljong
1 liten tube tomatpuré
20 småløk
250 g sjampinjong
3½ dl rødvin, gjerne rester
1 hvitløk
1 laurbærblad

1 frisk timian (eller 1 ts tørket)

Sjekk i skapet: 
1 kg Hvetemel
1 cognac(kan sløyfes)

Lørdag: Laks på en seng av risotto 

laks-risotto
Matstyling: Kristin Jøtun Foto; Kim Holthe

Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1
rød chili
1 sitron

Sjekk i skapet:
olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør

Søndag: Hønsefrikassè

hose-frikasse
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 høne
2 laurbærblad
1 pk hvite pepper
1
purre
2
persillerot
1
sellerirot
6 gulrøtter
1  gul løk
frisk kruspersille
salt og pepper
1 boks fløte evt melk eller matfløte

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *