Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ukemeny 39-17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Vi går inn i siste uken av september og vi er godt i gang med høsten. I uken som kommer har to bursdager å feire denne uken, mannen min på tirsdag og meg på onsdag. Litt kjedelig at to bursdager ligger så tett på hverandre, men det er jo alltid så hyggelig med bursdag og litt enkel feiring. Så denne ukens meny bærer litt preg av dette. Men skulle du ikke ønske å lage det jeg har på menyen denne uken, er det masse andre oppskrifter på Husmorlykke å velge imellom. Så velg og vrak det du har lyst til å lage. Fredag til uken starter også høstferien, og da blir det hytta en ukes tid. Det skal bli godt å komme på fjellet, gå noen turer og sykle litt i de flotte løypene i Trysil. Men først skal vi gjennom 5 hverdager. Så kos deg med høsten og nyt de deilige høstdagene.

Mandag: Hot tomatsuppe

hot-tomatsuppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 løk
1 hvitløk
1 liten boks eller tube tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater 
1  liten  loff
12 små skiver pepperonipølse
1 liten rød paprika
1 pk ruccola
1 pk revet ost eller liten hvitost

Sjekk i skapet:
1 ss olivenolje til steking
1
terning grønnsakbuljong 
sukker
salt
kajennepepper

Tirsdag: Kveite med spekeskinke og poteter

kveite parmaskinke rodvinsaus

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto; Kim Holthe)

Handleliste:
2 skiver kveite
1 pk
skiver spekeskinke, gjerne Parma, Serano eller en norsk lagret skinke
8 poteter
1/4 kg
smør
1 pk. asparges
Rødvinsaus:
1 margbein
1 fl rødvin
1 gulrot
1 sjalottløk
evt kjøp den ferdig

Sjekk i skapet:
olje
flaksalt

Onsdag: Fylte kyllingfileter og rosmarinstekte gulrøtter med blåmuggsaus

kyllingfilet-fylt-kremost

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

4 kyllingfileter
8 skiver brie
1 gl
soltørkede tomater
1
frisk timian
1 pose knaskerøtter
1 liten
rosmarin
1 flytende honning
1 Selbu blå
3 dl fløte

Sjekk i skapet:
tannstikker uten smak
hyssing
olje
smør

soyasaus

 

Torsdag: Tradisjonell Fiskegrateng

 

fiske-grateng

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g kokt torsk, sei eller andre typer hvit fisk
1 pk makaroni
1/2 l melk
3
egg
1 pk strøkavring evt gammelt brød

Sjekk i skapet:
smør
hvetemel
salt
malt muskat

Fredag: Gratinerte tortillachips

texmex i form

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g karbonadedeig
1 løk
1 rød chili
2 kryddermikspakker, eller lag kryddermix selv
2 poser tortillachips
1 gl salsa, eller lag salsa selv
2 pk revet hvitost

Lørdag: Lammecarre på en seng av byggotto

lamme-carre

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 lammecarre
1 dl byggryn
1/4 kg smør
1 rød løk
1 bunt vårløk
1 pk tyttebær
100 g kantarell

Søndag: Lammegrtye med fiken

Lamme-fiken-gryte

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
800 g benfritt grytekjøtt av lam
1 løk
1
hvitløk
1 rød chili
2 gulrøtter
½ sellerirot
2 pastinakk
1 pk kakao
4 laurbærblad
1 kanelstang
1 ½ ss okse- eller kalvefond konsentrert
4 ferske fiken

Sjekk i skapet: 
grovmalt pepper
Salt

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet