Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Grovt brød med mange kornslag

ingers-rugbrod

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Du har sikkert sett dette bildet tidligere hvor du har fått oppskrift på Ingers rugbrød og helsebrød. Nå får du oppskriften på det siste til høyre. Det har jeg  kalt for Grovt brød med mange kornslag. Dette er en stor oppskrift, så hvis du ikke orker å bake så mange på en gang , så halver oppskriften.

4 brød

7 dl skummet kulturmelk
7 dl vann
50 g gjær
1 ss salt
1 liter sammalt hvete, grov
6 dl sammalt hvete, fin
2 dl hvetekli
3 dl byggmel
3 dl havregryn
1,3–1,6 liter hvetemel
havregryn til pynt

Smuldre gjæren i en bakebolle og varm melk og vann til 37 grader.
Rør ut gjæren i litt av deigvæsken.
Tilsett resten av deigvæsken, salt, sammalt hvete, hvetekli, byggmel og havregryn.
Tilsett ca.halvparten av hvetemelet og elt deigen godt og arbeid inn så mye mer hvetemel at deigen blir smidig og lett å arbeide med. La deigen heve under plast eller klede på et lunt sted i ca.1t.
Del deigen i fire og form avlange brød som legges i smurte former (ikke for store). La brødene etterheve i ca.45 minutter.
Pensle brødene med vann eller melk.
Stek brødene på nederste rille ved 200 grader i ca.1t.
Ta brødene ut av formene og stek dem i ytterligere ca. 10 minutter til de får brun skorpe.
Avkjøl dem på rist

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet