Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Rosa cupcakes    

Cupcakes rosa

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Lette og smakfulle kaker med en deilig krem på toppen som bare forsvinner når du spiser den. Fantastisk deilig og mektige!                                                                 

8–10 stk

2 dl sukker
125 g smør
2 egg
1 ¼ dl melk
2 ½ dl hvetemel
½ ts natron
½ ts bakepulver
½ dl sitronsaft
1 ts sitronskall
1 ts vaniljesukker           

SMØRKREM:
5 eggeplommer
500 g sukker
500 g smør
1 ts vaniljeessens eller sukker
rød konditorfarge             

Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett eggene ett og ett og pisk det sammen på høy hastighet. Tilsett inn melk, hvetemel, natron, bakepulver, sitronsaft, sitronskall og vaniljesukker.
Fyll muffinsformene ca. 2/3 fulle, bruk gjerne en iskje for da får du ofte passe mengde deig i formen.   Stekes i ovn på midterste rille ved 180 grader i ca.12 minutter, pass på for alle ovner steker forskjellig  Pisk eggeplommer og sukker over vannbad til ca. 60 grader, bruk gjerne et steketermometer eller ett sukkertermometer for å kontrollere temperaturen.
Hell det over i en bolle og pisk dette på høy hastighet.
Bland inn temperert smør, litt om gangen og fortsetter pisking til en luftig krem.
Tilsett vaniljeessens eller sukker.
Del kremen i 2 deler og farge halvparten med rød farge. Bland det sammen og sprøyt på ett lag med krem på bunnene og pynt gjerne med kakestrøssel på toppen.
   

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet