Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Studenterstomp

studenterstump

Ide og Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en langpannekake som kan minne om marmorkake, men som er enklere å lage. Kaken er saftig på smak og holder til mange. Egner seg veldig godt å fryse, men holder seg også lenge saftig i en tett kakeboks. 

ca. 20 stk.
500 g smør
500 g sukker
4 egg
700 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl melk
Mørk deig:
4 ts kakao
Glasur:
6 dl melis
ca. 2 eggehviter
1 ss sitronsaft, kan utelates
bringebær

Ha smør og sukker i en bakebolle. Visp til den er hvit og luftig.
Bland inn eggene ett og ett vekselvis med hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett melken. Bland det inn i deigen.
Del deigen i to og tilsett kakao i den ene deigen og rør det godt inn.
Fordel den hvite deigen i bunnen i en bakepapirkledd langpanne, ca. 30 x 40 cm.
Bre den mørke deigen over den lyse i et jevnt lag.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter, sjekk med kakenål om den er ferdig, hvis pinnen er fri for deig er kaken ferdig.
Avkjøles i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasur og bre den over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store firkanter.
Pynt gjerne med litt bringebær og sitronmelisse på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet