Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ukemeny 34 – 17

0 Flares 0 Flares ×

 


Hverdagen er utvilsomt tilbake og utenfor vinduene mine går forventningsfulle barn og ungdom til skole og barnehage. I dag er det første skoledag mange steder og jeg er helt sikker på at mange er spente på hva dette året vil bringe.  Her hos oss startet skolen på torsdag, men det er på en måte først i dag hverdagen kom med ny uke og nyte muligheter. Jeg gleder meg til å ta tak i denne høsten. Jeg er sikker på at den kommer til å by på mye spennende, både privat og jobb. Det er sikkert en del av dere som har savnet ukesmenyene fra meg, vinteren og våren ble på en måte borte med mange uforutsette hendelser,  men nå lover jeg at den kommer tilbake hver uke framover.

Slunken lommebok etter ferien gjør at det kan være lurt å lage middager som er basert på råvarer som er billige og som det nå bugner av i butikken. I tillegg kan det være lurt å planlegge måltidene og handle inn i litt større kvanta, enn det å handle inn hver dag og gå i butikken rett etter jobb når tiden er knapp og sulten gnager. Da er det fort gjort å ende opp med dyre ingredienser samt usunne og kjappe løsninger. Men her får du nå forslag på gode retter som du enkelt kan lage i en fei. I tillegg er det lurt å ta en titt i kjøleskap, skuffer og skap før en skriver handlelista, for det er nemlig veldig lett å komme tilbake med akkurat det du har og kanskje det du overhodet ikke trengte.
I tillegg så ligger det ved en handleliste til hver rett, den skal hjelpe deg til å huske hva du trenger av spesielle råvarer. Jeg tar utgangspunkt i at du har basisvarer i kjøkkenskapet som  olje, smør, hvetemel, sukker, salt, pepper og noe krydder. En god uke til deg og så håper jeg at du får en fin oppstart på høsten.

(Klikk på bildene så kommer du til oppskriften)

Mandag: Blomkålsuppe

blomkalsuppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1–2 blomkålhoder
1 pk grønnsaksfond/buljong
1 boks matfløte eller 1/2 l Helmelk om du ønsker en lettere variasjon

 

Tirsdag: Wok med laks

wok-med-laks

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe’

Handleliste:
4 laksefileter
1 pk eggenudler, fulk evt 2 porsjoner fullkornspagetti
1 glass grønn pesto
1 brokkoli
1 asparges
1 rød paprika
1 rødløk
basilikum

Onsdag: Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter

salat-med-lettsaltet-kylling

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 store kyllingfileter
1 pk kyllingbuljong
1 kvist frisk timian
2 hoder hjertesalat
1 stykke trekant brie
1 avokado
1
mango
50 g salte pekannøtter
1 stor bunt bladpersille
1
liten potte basilikum
1 hvitløk

Torsdag: Tomatisert fiskegryte med torsk, poteter og grønnsaker 

fiskesuppetomat

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
3 dl melk ev. matfløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker, kan utelates

Fredag: Fylt kylling i wraps

Fylt kyllingfilet med tørkede tomater, brie og urter i wraps

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 liten
brie eller annen bløt ost
1 liten potte
timian
1 gl soltørkede tomater
1 pk 
tortillalefser
1 salat
1 rødløk
1 gl. salsa
2 dl lettrømme
1
sitron
frisk kruspersille, kan utelates

Lørdag : Potetlasagne 

potetlasagne

(Mastyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste: 
10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks tomater
1 hvitløk
1 boks Provencekrydder
1 liter H-melk
2 dl revet hvitost

Søndag: Hønsefrikassè

hose-frikasse

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 høne
2 laurbærblad
1 pk hvite pepper
1
purre
2
persillerot
1
sellerirot
6 gulrøtter
1  gul løk
frisk kruspersille
salt og pepper
1 boks fløte evt melk eller matfløte

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet