Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Bakepulverkringle

Matstyling: Kristin Jøtun,
Foto; Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Bakerpulverkringle er en gammel klassiker. Den er aller best å spise når den kommer nystekt ut fra ovnen. Klassikeren kan du pynte med strødd melis, melisglasur eller hakkede mandler. Rabarbrasyltetøy er godt som tilbehør.

ca. 12 stk.

200 g smør
200 g sukker
2 egg
2 dl melk
½ ts kardemomme
Ca 8 dl hvetemel
Ca. 1 ½ dl rosiner
6 ts bakepulver

PYNT:
1 dl mandelflak ev. mandler
2 ss perlesukker
1 eggehvite
ca. 2 dl melis

Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør inn egg og sikt inn melet med krydder og bakepulver.
Tilsett rosiner og bland det i.
Bruk to skjeer og legg deigen på stekebrettet formet som en kringle.
Dryss på mandelflak eller hakkende mandler og sukker.
Stek i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca., 30 minutter eller til den er gyllenbrun og ferdigstekt.
Ringle over litt melisglasur på toppen og pynt gjerne med rips eller bringebær om du ønsker.
Server den nystekt, for da er den aller best.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet