Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllingsalat i Norgesglass

Kyllingsalat på glass
0 Flares 0 Flares ×

Salat på glass er gøy! Og mulighetene er mange. I tillegg blir det så dekorativt.
Her har jeg laget en enkel dressing og fylt glasset med friske grønnsaker og deilig kylling. Når den skal brukes snur du bare på glasset og så har du salat med dressing ferdig til å spises. Denne er flott å spise til lunsj om du er på stranden eller om du er på tur ett annet sted. Den er også perfekt tilbehør til grillmaten om du ønsker det. Ønsker du ikke det jeg har brukt her, bytter du bare ut de grønnsakene du vil ha og legger lagvis i ett Norgesglass.

4 porsjoner

4 kyllingfileter
salt og pepper
2 båter hvitløk
2 ss olivenolje
1 crispisalat
10 cherrytomater
1 paprika
½ agurk
1 rødløk
1 boks mais

Dressing:
4 ss olivenolje
2 ss hvitvinseddik
1 ts honning
½ ts sterk sennep, gjerne dijon
salt og pepper

Tilbehør:
4 Norgesglass, små eller to halvstore eller ett stort glass.

Del kyllingfiletene i biter, krydre dem med salt og pepper og stek dem i en varm panne med finhakket hvitløk og olje.
Vask salatbladene og riv dem i biter. Del tomater, paprika og agurk i små biter. Finhakk rødløk.
Åpne maisboksen og hell av væsken.
Bland sammen dressingen og legg den i bunnen på norgesglassene eller glasset.
Legg så salat, mais, tomater, agurk og finhakket løk lagvis i glasset. Legg til slutt kyllingbitene på toppen. Skru så igjen lokket på glasset.
Vend og rist litt på glasset like før den skal spises, da blander dressingen seg godt med resten av salaten.
Server gjerne godt grillet brød ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet