Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Vaniljeknuter med melisstrø

vaniljeknuter

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Gjærbakst blir aldri feil å bake og servere. Disse deilige vaniljeknutene smaker rett og slett himmelsk. Bak og legg dem gjerne i fryseren, fine å ta opp enten om får uventede gjester på hytta eller på terrassen. Eller tar dem med deg på stranden, i skogen eller på fjellet. Nydelig er de uansett.

15.stk

4 dl melk
1 pk fersk gjær
1 egg
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 kg hvetemel
200 g smør
Fyll:
1 pk vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem
Pynt:
egg til pensling
melis
Varm opp melk til ca.30 grader.
Rør ut gjæren i melken.
Tilsett lett sammenpisket egg, sukker og vaniljesukker.
Tilsett hvetemel litt etter litt mens deigen eltes. Elt deigen i minst 10 minutter.
Tilsett romtemperert smør og elt til alt smøret er jevnt fordelt.
Sett deigen til heving tildekket et klede i 30 minutter eller til dobbel størrelse.
Del deigen i to og kjevle ut begge emnene til firkanter, ca. 1 cm tykke.
Smør på vaniljekrem på halve delen og brett resten av deigen over. Gjør det likt på begge
deigfirkantene.
Skjær så deigen i strimler.
Lag knuter ved å tvinne deigen rund fingrene og dytt den siste deigbiten i midten.
Sett dem på et stekebrett og etterhev dem på lunt sted i 30–40 minutter.
Pensle knutene med egg.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 210 grader i 12–15 minutter. Avkjøles på rist. Følg meg for alle ovner steker forskjellig.
Strø på et lite lag med melis like før servering, eller lag melisglasur og bre det over om du heller ønsker det.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet