Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Saftige og store muffins

muffins med vanilje og krem

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Muffins er populære porsjonskaker for små og store, og er supre å pakke i sekken når du skal på tur, på stranden eller på fjelltur i sommer. Men det er heller ikke noe i veien for å spise dem bare til en kaffekopp. Lag denne deilige toppingen og pynt med en god rose på toppen.

Ca. 16 stk

200 g smør
2 dl sukker
4 egg
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl kefir eller kulturmelk

ICING:
1 eggehvite
3 dråper sitronsaft
4 dl melis

Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Tilsett ett og ett egg og rør dem inn.
Bland i hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk.
Fordel røren i muffinsformer.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200° i 15–20 min.
Ønskes variasjon på muffinsene kan det tilsettes sjokoladebiter eller bær i røren før den fylles i former.
Pisk eggehviten stiv og tilsett sitronsaften. Pisk inn litt og litt melis til ringene ikke siger sammen. En annen test er å ta litt icing mellom tommel- og pekefinger, og dra fingrene fra hverandre. Icingen skal da føles seig, og det skal stå igjen to «topper» mellom fingrene som ikke synker ned igjen.Ha den i en sprøytepose og lag deilige roser på toppen.

Pynt med litt kakestrø på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet