Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Oreo-smash iskake

oreosmachkake

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Endelig sommer  og kanskje også ferie? Så nå er det virkelig lov til å nyte en god og hjemmelagt iskake nesten til alle døgnets tider. De lyse dagene og nettene innbyr til mye kos.  Denne iskaken egner seg like godt som dessert som på kakebordet, bare pass på å ta den ut av fryseren ca. 20 minutter før den skal serveres.Får du ikke tak i mini-smash, bruk store smash i stedet for. Nydelig blir det uansett.

6 porsjoner

1 pk. oreo kjeks
100 g smør

Is:
3 eggeplommer
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
1 pk. mini smash evt 1/2 stor pakke

Pynt:
mini smash eller store
bringebær

Knus kjeksen i en foodprosessor og smelt smøret i en kjele.
Hell smøret over kjekssmulene og bland det godt sammen.
Trykk kjekssmulene i en brødform med bakepapir i bunnen.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til tykk eggedosis og tilsett stivpisket kremfløte.
Bland i smash-sjokolade og hell det over kjeksbunnen.
Sett formen i fryseren og la den stå minst 3 timer før servering.
Ta gjerne iskaken ut ca. 20 minutter før servering.
Pynt med mini smash eller store og noen bringebær på toppen.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet