Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ripssnipper

ripssnipper

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Ripsgele i gjærbakst er fantastisk godt og disse deilige snippene kommer ikke til å bli liggende lenge på fatet!

Ca. 12 stk.

150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
1 egg
Ca.12 dl hvetemel

FYLL:
1 gl. ripsgele
1 porsjon vaniljekrem
1 egg
perlesukker

Smelt smøret og la melken bli lunken i smøret.
Rør gjæren ut i væsken, tilsett sukker, salt og mel og elt til en smidig og blank deig.
Dekk deigen med plass og la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
Ha deigen over på bakebordet, og kjevle deigen til en lang leiv på ca. 50 cm x12 cm.
Stryk på et godt lag med vaniljekrem og legg så på ett lag med ripsgele.
Del  deigen opp i firkanter og brett to av snippene inn mot midten. Du kan gjerne brette inn alle fire snippene om du vil det.
Plasser dem gjerne i en muffinsform, så holder de lettere formen.
Sett dem til heving i ca.30 minutter, og rett før steking pensles de med egg.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 10–15 minutter.
Dryss på litt perlesukker på toppen.
Avkjøles og pyntes med ett dryss med melis eller melisglasur på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet