Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Butterdeigspai med asparges og tomater

butterdeigspai

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×
Oppskriften på pai med ost og skinke er enkel å følge, og resultatet vil glede de som får den servert. Server gjerne med en frisk salat ved siden av. Passer godt som helgemat, men også å serveres når du få jentegjengen på besøk. Du kan gjerne lage porsjonspaier om du heller vil det. Pai kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. 
4–6 porsjoner
4 pl. butterdeig
Paifyll:
100 g kokt skinke
8 cherrytomater
8 mini asparges
1 rød snacks paprika
3 dl revet hvitost
3 egg
3 dl fløte
¼ ts salt
¼ ts pepper
Tin butterdeigen og kjevle den ut slik at den passer i en paiform, ca. 26 cm.
Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Fordel skinke, tomater i to, asparges og paprika i ringer i formen og dryss ost over.
Hell i eggeblandingen.
Stekes i ovnen midterst rille ved 200 grader i 30-40 minutter til eggeblandingen har satt seg og paien er gylden.
Server paien varm, lunken eller kald og gjerne med en god salat ved siden av.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet