Bagels

bagels
0 Flares 0 Flares ×

Disse deilige bagelsene gjør seg godt på frokostbordet eller bak dem og server dem til lunsj. Kjempe gode og så har de også en artigere form enn vanlige rundstykker. Disse skal kokes noen minutter i vann før de stekes i ovnen. En artig måte å lage rundstykker på og litt annerledes enn vanlige rundstykker som en bare steker i ovnen. Prøv det du også, jeg er sikker på at du vil like disse deilige rundstykkene til frokost eller lunsj.

14 stk.
 
50 g fersk gjær
5 dl vann
2 ss olje
2 ss sukker
2 ts salt
ca. 13 dl hvetemel
PYNT:
1 eggehvite

Valmuefrø eller sesamfrø til topping
Løs opp gjæren i fingervarmt vann sammen med olje, sukker og salt.
Tilsett melet og bland det til en smidig deig.
La deigen heve under plast i ca.1 t
Del opp deigen i 14 like store biter
Rull deigbitene rundt og trykk et hull i midten. Snurr deigbiten forsiktig med begge pekefingrene til hullet har blitt ca. 3 cm i diameter. Det finnes også egne former som du kan kjøpe og benytte om du synes dette er vanskelig å lage.
Legg deigringene på en bakepapirkledd stekeplate og legg et håndkle over. La de heve til dobbel størrelse.
Kok opp vann i en stor kjele. Legg i et par bagels om gangen og la de koke til de flyter opp, 2-3 min. Legg de tilbake på stekeplaten, pensle på eggehvite og dryss på sesamfrø eller valmuefrø.
Stekes på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 min. Avkjøles på rist.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

You may also like...

1 Comment

  1. Linda says:

    Lenge siden jeg har laget bagels – så nå er deigen satt ☺

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *