Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Skalldyrsuppe

fiskesuppe-sjokreps-torsk
0 Flares 0 Flares ×

Skalldyrsuppe kokt på kraft av rekeskall og sjøkreps gir den ekte gode skalldyrsmaken. Ta deg tid og kok kraften den tiden den skal ha. Dette er også suppen du kan servere til fest!

4 porsjoner

500 g reker med skall
12 sjøkreps med skall
½ – 1 ts fennikelfrø
½ – 1 ts sort pepper (hel)
½ -1 ts korianderfrø
1 stjerneanis
1 løk
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
1/2 rød chili
3 båter hvitløk
1 kvist estragon
2 ss stilker av persille
2 ss tomatpurè
2 tomater
3 dl hvitvin evt. eplejuice
2 ss hvitvinseddik
2 dl vann
5 dl kremfløte
1 ss creme fraiche
200 g torsk
½ ts salt
¼ ts pepper
klype sukker

Rens rekene og ta vare på skallet.
Ha litt smør i en kasserolle og ha i de tørre krydderne, la det surre sammen i et par minutter over middels varme.
Tilsett rekeskallet, de hakkede grønnsakene og la det surre i ca. 10 minutter på middels varme.

Tilsett tomatpuré og la det surre de siste par minuttene før du har i tomater, friske urter, hvitvinseddik, hvitvin og vann.

Kok opp og benytt en øse til å skumme av det skummet som legger seg på overflaten. Skru ned varmen å la kraften småkoke i ca. 25 minutter.

Ha i fløten og la suppen få et nytt oppkok.

La gjerne suppen koke noen minutter til den begynner å tykne før tilsetter crème fraîche og koker suppen opp igjen.

Ta ut noen av grønnsakene for å pynte litt på toppen.
Mos suppen med en stavmikser slik at du får ut all smaken av suppeingrediensene, sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt og litt sukker.
Tilsett biter med torsk og laTopp med grønnsakene, reker og sjøkreps på toppen.

Lag gjerne en toast og legg på noen stilker av persille og legg på krepsehalene. Du kan også legge dem på toppen av suppen ved servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet