Provencesuppe

En enkel suppe som både kan lages samme dag eller dagen i forveien den skal spises. Gjør du det dagen i forveien er det bare å varme den opp når du kommer sulten hjem fra jobben eller aktiviteter.
4 porsjoner
1 grillet kylling
1 ½ l kyllingkraft eller
3 ss kyllingfond/buljong + 1 1/2 liter vann
1 boks hermetiske tomater
skallet fra ½ appelsin
4 poteter
2 gulrøtter
1 purre
1 løk
2 båter hvitløk
½ ts gurkemeie
1 – 2 ss provencekrydder
1 – 2 klype sukker
salt og pepper
Rens kyllingkjøtt for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
Kok opp kraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
Skjær grønnsaker og poteter i små terninger og finhakket hvitløk.
Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen.
Tilsett gurkemeie, provencekrydder og basilikum, smak til med litt sukker, salt og pepper.
Tilsett kyllingkjøttet og la det bli varmt.
Server suppen rykende varm med ferskt brød til.
Legg igjen en kommentar