Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Påskekyllingmuffins med sjarm

Paskemuffins
0 Flares 0 Flares ×

Disse nydelige påskekyllingene har sin egen utstråling og sjarmerer alle. Bak gjerne muffinsene en stund på forhånd, legg dem i fryseren og pynt dem når de skal serveres. Da er de aller best.

10 stk.

2 egg
1½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
50 g smør
1 ½ dl helmelk
2 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt

Smørkrem:
50 g margarin eller smør
50 g smør
300 g siktet melis
1 ½ ts vaniljesukker eller -essens
3 ss sitronsaft
noen dråper gul konditorfarge

Tilbehør:
Appelsinskall som nebb
Pynteøyne

Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis.
Smelt smøret og tilsett det i eggedosisen sammen med melk, mel, bakepulver og salt.
Sett muffinsformene på en stekeplate og fyll formene ca. ¾ fulle. Bruk gjerne en isskje.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl muffinsen på rist.
Bland sammen smør/margarin, melis, vaniljesukker eller essens, sitronsaft og noen dråper gul konditorfarge. Kjør dette til smørkremen er luftig og jevn.
Ha den over i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt først en stor runding på muffinsen og lag en mindre på toppen og gjerne slik at den blir litt tynn på toppen.
Sett på øyne og nebb.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet