Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Trønderrose

tronderrose
0 Flares 0 Flares ×

Dette er en lukuskrans som smaker vidunderlig¨, og særlig når den er fersk. Den må gjerne fryses, men kan gjerne varmes litt før servering. Ringle gjerne litt melisglasur på toppen før den serveres.

12 Stk

5 dl melk
50 g gjær
1 egg
200 g smør
2 dl sukker
2 ts revet sitronskall
Ca. 1 kg hvetemel

Fyll:
50 g smør
50 g sukker
1 ts kanel
1 dl rosiner
1 dl hakkede mandler
1 egg til pensling
20 mandler, hakket

Varm melken til 37 grader. Hell væsken over i en bolle og rør ut gjæren.
Tilsett egg, halvsmeltet smør, sukker og sitronskall.
Ha i mel og elt alt sammen til deigen slipper bakebollen.
D
ekk til med et klede og hev til deigen er dobbel så stor.
Trill deigen ut til en ca.1m lang pølse. Kjevl så deigpølsen ut til et rektangel, ca. 25 cm bredde.
Rør sammen mykt smør, sukker og kanel og smør blandingen på deigen.
Dryss over rosiner og hakkede mandler. Rull deigen sammen til en fast pølse.
Del pølsen med en skarp kniv langsetter og snu delene. Sno de to delene slik at snittflaten vender opp.
Form fletten til en rund krans på en plate med bakepapir.

Etterheves i ca. 20 minutter.
Pensle med egg og dryss over hakkede mandler.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca.30 minutter til kransen har fått pen gyllen farge.

Avkjøl på rist.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet