Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sveler

Sveler -lapper
0 Flares 0 Flares ×
Sveler, eller lapper som mange kaller dem, er tradisjonsbakst fra Vestlandet. Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost.
Svelene bør spises før de blir kalde. I tillegg til smør og sukker er det også veldig godt med sirup, syltetøy og rømme, eller brunost, på svelene.
ca. 20 stk
3 egg
2 dl sukker
9 dl Kulturmjølk
4 ss smeltet smør
1 ts natron
½ ts hornsalt
8 dl hvetemel (ca.)
Visp luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så melk og smeltet smøret.
Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Rør alt til en klumpefri røre.
Varm takke eller stekepanne til middels varme og legg i en liten øse røre. Avhengig av stekepannen din, er det i utgangspunktet ikke nødvendig med smør i pannen.
Stek svelene på begge sider. Server dem nystekte, gjerne med bær/syltetøy og rømme eller vaniljekesam.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet