Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Eplemuffins med smørkrem

eple-muffins

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er lette og smakfulle eplemuffins med myk og deilig krem på toppen. Er du glutenallergiker kan du fint bytte ut hvetemelet med glutenfritt mel. De blir like gode.

8–10 stk.

2 dl sukker
125 g smør
2 egg
1 ¼ dl melk
2 ½ dl hvetemel eller glutenfritt mel
½ ts natron
½ ts bakepulver
1 dl eplegele
1 ts sitronskall
1 ts vaniljesukker

Smørkrem:
5 eggeplommer
500 g sukker
500 g smør
1 ts vaniljeessens eller sukker
Pynt:
Rosa perler

Pisk smør og sukker hvitt og luftig.

Tilsett eggene ett og ett og pisk det sammen på høy hastighet. Tilsett melk, hvetemel eller glutenfritt mel, natron, bakepulver, eplegele, sitronskall og vaniljesukker.

Fyll muffinsformene ca. 2/3 fulle

Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca.12 minutter.

Pisk eggeplommer og sukker over vannbad til ca. 60 grader, bruk gjerne et termometer for å kontrollere temperaturen.

Hell det over i en bolle og pisk dette på høy hastighet.

Bland inn temperert smør, ikke smeltet, litt om gangen og fortsett pisking til en luftig krem. Tilsett vaniljeessens eller sukker. Du må gjerne tilsette konditorfarge om du har lyst på farget krem.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet