Ukemeny 11 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

En ny, spennende uke ligger foran meg og med lengre og lysere dager kommer energien og gleden av å være mer ute og nyte solstrålene som begynner å varme.  Denne uken blir det mye jobbing og det kommer til å bli godt å få tid til å konsentrere seg om den nye nettsiden min som begynner å ta form.  Dette blir en flott og ny nettside hvor det blir mange nye funksjoner. Så denne uken blir det mye jobbing med å flytte over og gjøre designet ferdig sammen med utvikler. 
Men vi trenger alle middagstips, så her kommer ukens middagsretter med handlelister.
En god uke til deg og dine og så håper jeg du finner inspirasjon til å gode og smakfulle middagsretter i en travel hverdag.

Mandag: Jordskokksuppe med krabbe

jordskokk-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
300 g jordskokker
1 sjalottløk
1 boks lett crème fraîche
1 g safran
1 sitron
kjøtt av 6—7 krabbeklør
1 pk. bladpersille

Laks i form med creme fraiche og sitron

laks-i-form
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
800 g skinnfri laksefilet
1 sitron
1 boks crème fraîche orginal, 35 %
1 boks kajennepepper
litt flatpersille
poteter eller ris

Onsdag: Kyllingfilet med sitronsquash couscoussalat

fylt -kylling-bacon
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 pk bacon
400 g couscous
8 dl kyllingkraft eller hønsebuljong
1 grønn squash
1 spiss rød paprika
1 hvitløk
1 sitron
frisk timian eller koriander

Torsdag: Fiskesuppe med appelsin og anis

fiske-suppe-appelsin
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purre eller romanesco
1 konsentrert kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 ts sambal oelek, chili paste – Finner det i hylla med utenlanske varer
1 appelsin

100 g reker, uten skall
1 fersk timian,

Fredag: Spaghetti bolognese

spaghetti-bolognese
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g fullkorn spaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè

8 friske sjampinjong

Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad

Lørdag: Skrei eller torsk med rødvinsaus:

Tors med rodvinsaus
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Handleliste:
2 kg  torskefilet  eller skreifilet
500 g  mandelpotet
500 g  sellerirot 
1/2 l  melk
1  kremfløte
2  sjalottløk
3 dl  rødvin 
1/4  kg  smør 
1 gulrot
1 persillerot
1 squash, gul
2 tomater
Søndag: Sosekjøtt
sose-kjott-kjott-i-morke
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 kg bog av storfe evt. høyrygg
1 -2 løk
1/2 kg smør
1 l kjøttkraft/buljong
1 kg gulrøtter
10 poteter

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *