Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Fish and chips

fish-and-chips

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er noe av det mest typisk engelske du kan servere, frityrstekt fisk og poteter, ofte servert med grønne erter og remulade. Det blir ekstra godt når du benytter den ferske skreien du får kjøpt nå. Store og små vil elske dette.

4 porsjoner

700 g skreifilet, uten skinn og ben
ca. 1 l solsikkeolje til steking

Frityrrøre:
2 dl hvetemel
½ ts salt
1 ½ dl vann
1 ss olje
1 egg

Til servering:
1 pose dypfryste pommes frites
1 pakke ferdig remulade
1 pose, ca. 350 g, dypfryste selskapserter

Stek potetene i varm ovn etter anvisningen på posen.
Visp sammen frityrrøren og la den svelle i ca. 10 minutter.
Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker. Tørk dem godt.
Varm oljen til 180 grader, bruk steketermometer. Eller kontroller at oljen er varm nok, en brødterning blir brun på ett minutt.
Dypp fiskestykkene i frityrrøren og stek dem i den varme oljen i 3–4 minutter, til skorpen er gyllen og sprø og fisken akkurat gjennomkokt.
Gi ertene et godt oppkok i lettsaltet vann og la dem renne godt av.
Server fisken nystekt med poteter, erter og remulade.

Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
ca. 1 l solsikkeolje til steking
1 kg hvetemel
1 egg
1 pose dypfryste pommes frites
1 pakke ferdig remulade
1 pose, ca. 350 g, dypfryste selskapserter

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet