Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Uke 09-17 med handleliste

Ukemeny 09-17
0 Flares 0 Flares ×

I dag avsluttes vinterferien for noen, men det betyr starten for andre.  Nå er det ny uke med nye muligheter. Ukens meny inneholder alt fra spennende salater, fiskeformer, kylling, pastaretter og grønnsaker. Kos deg og nyt at dagene nå blir lysere og lysere og vi er snart i gang med vårmåneden mars.

Mandag: Biffsalat med smakfull dressing:

biffsalat

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g biffstrimler
1 ferdigkuttet salatblanding
1 liten boks cherrytomater
1 rødløk
1 pk mini asparges
4 lime
1 bunt koriander
1 soyasaus
1 rød chili
1 hvitløk

Tirsdag: Engelsk fiskegrateng

Engelsk-fiskegrateng

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 

400 g torskefilet
4  poteter
2 dl melk
2 egg
1 hvitløk
1 rød chili 
1 dl revet ost
persille, dill eller gressløk
Onsdag: Pasta Pasta
pasta-pronto-italia

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 

500 g tagliatelle eller annen pasta
1 hvitløk
200 g kokt skinke
200 g frosne erter
1 spiss rød paprika
1 bunt oregano
3 dl matyoghurt Gresk Type
1 liten blåskimmel ost, for eksempel Selbu blå eller Norzola
Torsdag:  Kveiterullade med appelsinglasserte gulrøtter og ovnsbakte poteter
kveiterullade-appelsingulrøtter

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

1 kg  kveitefilet, uten skinn og bein
1 persille, frisk
1 timian, frisk 
1 vårløk
1 rød chili,
1 hvitløk
200 g  babygulrot
1 appelsin eller 2  dl appelsinjuice
1  rosmarin, frisk

Fredag: Kyllinglasagne

kylling-lasagne-spinat

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 pk kyllingfileter
1 pk lasagne
1 pk spinat
1 løk
1 hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 l melk , Hel eller lettmelk
litt revet muskatnøtt
1 stort briestykke

Lørdag: Pepperstekt Laks med sopp og tagliatelle

pepper-stekt-laks

Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk

Søndag: Kalkungryte

kalkun-gryte-med karri

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

400 g kalkunfilet
1 boks paprikapulver
1 hvitløk
1 rød karripasta
1 boks (400 ml) kokosmelk
1 vårløk
2 gule paprika
200 g østerssopp
1 lime
frisk koriander

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet