Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Fløtehorn med jordbær

flotehorn-jordbaer

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Disse hornene har litt luksuspreg ved at de inneholder fløte. De smaker fortreffelig med litt jordbærsyltetøy i midten. Varm dem gjerne litt før servering, da blir de enda bedre! Pass på tiden, og husk at alle ovner steker forskjellig. Så tid og temperatur er alltid veiledende. 

Ca. 12 stk.

4 dl fløte
50 g gjær
200 g smør
2 eggeplommer
1 dl sukker
Ca. 800 g hvetemel, eller litt mer
Fyll:
12 ss jordbærsyltetøy

Pynt:
melis

Rør ut gjæren i lunken fløte, tilsett smeltet smør, eggeplommer, sukker og hvetemel og rør alt til passe deig i en kjøkkenmaskin.
Sett deigen til heving på et lunt sted ca.1 t
Del deigen i to og kjevl deigen tynt ut til en sirkel. Bruke gjerne en tallerken og skjær ut sirkelen . Bruk en baketrinse og skjær dem i snipper/trekanter.
Legg på 1 ss jordbærsyltetøy hver trekant og rull sammen til horn.
Legg snippen ned på en bakeplate.
Settes til heving i ca. 50 minutter
Pensles med egg før de settes inn i ovnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca.10 minutter eller til de er gylne. Pass på tiden, og husk at alle ovner steker forskjellig. Så tid og temperatur er veiledende.

Avkjøles på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet