Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kveiterullade med appelsinglasserte gulrøtter og ovnsbakte poteter

kveiterullade-appelsingulrøtter

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×
Kveite med urter, chili og hvitløk smaker nydelig og med appelsin- og honningglaserte gulrøtter som tilbehør, er det lett å imponere venner og kjente med denne retten. Husk bare på at du ikke steker eller koker kveite for lenge. Da blir den tørr og lite god. Så ta den gjerne ut når steketermometeret viser 49 grader og la den ligge og trekke litt før du serverer den.
4 porsjoner
1 kg  kveitefilet, uten skinn og bein
1 ts  salt
2 ss  persille, frisk
1 ss  timian, frisk
2 vårløk
1 rød chili,
2 båter  hvitløk
Gulrøtter
200 g  babygulrot
2 ss  smør
2 ss  honning
1 appelsin
1 stilk  rosmarin, frisk
1/2 ts  salt
1/2 ts  pepper
Sett stekeovnen på 180 grader.
Finhakk urter, chili og hvitløk, og skjær vårløk i ringer. Bland med salt og fordel det på kveitefileten og rull sammen.
Bruk gjerne litt hyssing eller cocktailpinner av tre for å holde rullen sammen.
Strø litt urter på toppen og legg kveiterulladen i en ildfast form smurt med olje. Sett et termometer i den tykkeste delen om du har.
Stek kveiten i stekeovnen på nederste rille i ca. 10 minutter eller til temperaturen viser 50 °C.
Gulrøtter
Press saften av appelsin og finhakk rosmarin.
Smelt smør i en kjele, drypp i honning, saft av appelsin og rosmarin.
Legg i gulrøttene og surr dem i kjelen til de er gjennomstekte.
Strø på litt salt og pepper like før servering.
Server kveiterulladen med appelsingulrøttene og ovnsbakte poteter.
Handleliste:
1 kg  kveitefilet, uten skinn og bein
1 persille, frisk
1 timian, frisk 
1 vårløk
1 rød chili,
1 hvitløk
200 g  babygulrot
1 appelsin eller 2  dl appelsinjuice
1  rosmarin, frisk
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet