Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Jordskokksuppe med krabbe

jordskokk-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Server den kald eller varm avhengig av ”vær og føreforhold”. Nydelig på smak og veldig enkel å lage. Ønsker du ikke krabbe, kutt det ut og sprøstek heller litt jordskokk å ha på toppen.

4 porsjoner

300 g jordskokker
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
5 dl grønnsakbuljong (vann + terning/fond)
2 dl lett crème fraîche
salt, pepper
1 knivsodd safran
sitronsaft
kjøtt av 6—7 krabbeklør
bladpersille

Skrell jordskokkene og skjær dem i skiver.

Hakk løken. Fres løk og jordskokker i olje til løken blir blank, men ikke brun. Hell på grønnsakbuljong  og kok til jordskokkene er møre. Mos dem og rør inn crème fraîche. Gi suppen et oppkok, smak den til med salt, pepper, safran og noen dråper sitronsaft.

Hell suppen, varm eller kald, i suppeboller og legg i krabbekjøtt.

Dryss bladpersille på toppen, gjerne også noen tråder safran.

Handleliste:
300 g jordskokker
1 sjalottløk
1 boks lett crème fraîche
1 g safran
1 sitron
kjøtt av 6—7 krabbeklør
1 pk. bladpersille

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet