Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Havregrynsgrøt med friske bær

havregrynsgrynsgrot
0 Flares 0 Flares ×
Hjemmelaget havregrøt er rask å lage. Er du ikke så glad i melk, eller ikke tåler det, går det helt fint å lage havregrynsgrøt på bare vann. Da lager du av 1 liter i stedet for halvt om halvt.
Du må gjerne helle litt yoghurt over grøten hvis du liker det. Da blir den fortere kald. Topp med friske bær, eller litt syltetøy om du heller ønsker det.  Reagerer du på gluten, finnes det glutenfrie havregryn i butikken. Nå er det sånn at all havre er glutenfritt, men fordi den vanlige havren produseres i samme lokaler som glutenholdige kornsorter blir den vanlige havregrynen bli «forusenset» eller få sporer av gluten. Så har du glutenintoleranse, kjøp glutenfrie havegryn eller  havremel som det står glutenfritt på.
4 porsjoner
½ l vann
½ l melk
3 dl havregryn
½ ts salt
Tilbehør:
bringebær
blåbærKok opp vann og melk og dryss i havregryn. Eller eve La det koke i  5-10 minutter, til grøten har ønsket konsistens. Smak til med salt mot slutten av koketiden.
Tips:
Små, lettkokte havregryn trenger du bare koke i ca. 5 minutter.
Tilbehør
Server havregrøten med for eksempel friske bær og gjerne hakkede nøtter eller mandler om du ønsker det.

Tilsett gjerne 1 ss linfrø, så får magen litt ekstra å jobbe med.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet