Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Frisk bærpai av gjærbakst

frisk gjærbakst i paiform

Ide og matstyling: Kristin Jøtun,( Foto: Kim Holthe)

0 Flares 0 Flares ×

Om du velger denne kaken som en herlig dessert eller setter den frem ved kaffetider, vil store og små garantert bli lykkelige.

1 stk.

2 ss smør
1½ dl melk
4 dl hvetemel
4 ts tørrgjær
2 ts sukker

FYLL:
5 dl bringebær frosne
10 g fersk ingefær
1 ss potetmel
4 ss sukker
3 dl vaniljekrem

Smelt smøret og hell i melken.
Varm den til ca.40 grader, og bland i det tørre.
Elt alt sammen til en smidig deig.
La deigen hvile tildekket i ca. 20 minutter.
Kjevle ut deigen og kle en paiform, ca. 24 cm.
Prikk bunnen godt.

Bland bringebær med ingefær, potetmel og sukker og hell det i formen.
Bruker du frosne bær er det unødvendig å tine bærene.
Legg på små klatter med vaniljekrem på toppen.
Stek paien på nederste rille ved 180 grader i 30–40 minutter.
Server den lun, gjerne med litt krem, vaniljesaus og friske bær ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet