Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Pizza med marinert biffstrimler

pizza-med-biff

Ide og Matstlyling: Kristin Jøtun, ( FOto: Kim Holthe)

0 Flares 0 Flares ×

Pizza står på manges meny i helgen og her er det lagt opp til at alle kan lage sin egen pizza og toppe den med så mye fyll de bare vil. Denne er med marinert biffkjøtt, men du må gjerne bytte det ut med kjøttdeig, skinke eller kyllingbiter. Her er alt opp til hva du liker og hva du har lyst til å ha på.

4 porsjoner

500 g biffstrimler
2 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
½ gl sorte oliven
1 pk revet mozarellaost

Pizzadeig:
25 g gjær (1/2 pakke)
3 dl vann
1⁄2 dl olivenolje
800 g hvetemel et halvparten grovt mel
1 ts salt

Pizzasaus:
3 båter hvitløk
1⁄2 løk
2 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
2 boks grovhakkede hermetiske tomater
1 ss tørket timian
1 ss tørket oregano
1 ts salt
1 ts grovkvernet pepper

Topping
½ pk ruccula
½ purre 

Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt.

Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

Lag pizzasaus med å frese løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpurè og la det frese i et par minutter.

Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.

Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.

Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.

Stek biffstrimlene raskt i varm panne med litt olje. Strø på salt og pepper.

Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på biff, oliven og revet parmesan.

Stek pizzaen på nederste rille ved 250 grader i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.

Dryss over ringer av purre og litt rucculasalat like før servering.

 

Handleliste:
500 g biffstrimler
1 lite
gl sorte oliven
1 pk revet mozarellaost
1 pk gjær
1 kg hvetemel
1
hvitløk
1 løk
1 liten
tomatpuré
2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
1 pk ruccula
1 liten purre 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet