Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Purre og potetsuppe

potetogpurresuppe

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Det er ikke sjelden jeg står helt fast når jeg skal bestemme middagen til familien. Det blir gjerne at jeg lager noen av de samme rettene som ligger i hendene. Mange mener at poteter er så kjedelig, men potetene drøyer maten og er viktig i det norske kostholdet. Jeg er glad i denne rette og lager den titt og ofte når jeg ikke orker å lage så mye mat. Så lag denne suppen til middag i dag og jeg kan garantere at den holder deg lenge mett og smaker nydelig. Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og erstatte det meste av fløten med melk, vikingmelk eller kokosmelk

4 porsjoner

400 g poteter
1 purre
1 løk
2 ss smør
1
 l vann
2 terninger kyllingbuljong
2 dl fløte, evt melk
salt og pepper

PYNT:
4 – 8 skiver røkelaks
olivenolje eller trøffelolje
Litt purre
Frisk gressløk

Skrell potetene og kutt i tynne skiver.
Vask og rens purren og skjær den i skiver.
Finhakk løken og ha alt i en kjele med smøret.
Fres alt lett i smør i ca. 2 minutter.
Tilsett vann, buljongterninger og fløte eller melk.
La alt koke i ca. 10 minutter,
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller bruk en foodprosessor.
Smak til med salt og pepper.
Legg på roser med røkelaks, strø på litt purre og gressløk og server gjerne med godt brød ved siden av.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet