Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Reinsdyrpatè

pate til julegave

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

En deilig og enkel patè i en vakker liten ildfastform. Perfekt å gi bort som vertinnegave når du er bedt bort i romjulsselskap eller den perfekte gaven til dem som har alt!

 

300 g lever av svin
250 g spekk
200 g reinsdyrskav
½ løk
1 dl hvetemel
2 ansjosfileter
2 egg
1 dl kremfløte
½ dl kjøttkraft fra spekk, kjøtt og lever (må siles)
2 ts salt
½ ts pepper
½ ts revet muskatnøtt
PYNT:
1pk. Lys aspik
rosepepper
tyttebær
timian

Skjœr lever og spekk i terninger. Ta til side ca. halvparten av leveren og reinsdyrkavet.

Ha resten av leveren og reinsdyrkavet, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til ca. halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.

Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell over farsen.

Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175 grader i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 grader

Pynting av Paté:

Lag aspic etter anvisning på pakken. Avkjøl. Det er viktig at patéen også er avkjølt før du pynter den.

Hell litt av aspicen over patéen og la den «sette seg» litt. Pynt med skivede sjampinjonger, rosepepper, friske urter, kapers, sølvløk, mandariner o.l.

Hell resten av aspicen forsiktig over slik at den dekker all pynten.

Sett patéen kaldt til aspicen har stivnet.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet