Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Engelsk fruktkake i kopp

engelsk fruktkake i kopp

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

2 Flares 2 Flares ×

Lyst til å gi bort en kake i en vakker kopp? Da kan du bake denne deilige kaken og ha den i en kopp.  Bruk gjerne en kopp du allerede har i skapet eller gå på gjenbruksstasjonen og se om du kan finne noen kopper der.
Enkelt og ikke minst en veldig hyggelig gave å gi bort samtidig som du ikke bruker alt for mye penger.

Ca. 4 kopper.

2 dl tørkede aprikoser
4 dl hakkede valnøtter eller pistasjnøtter
4 dl rosiner
4 dl lyse rosiner (lyse sultanas), ev. vanlige rosiner
4 dl korinter
2 dl cognac eller annet brunt brennevin  eller alkholfritt: bruk eplejuice

Deig:
350 g mykt smør
350 g brunt sukker
6 egg
2 vaniljestenger
450 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt muskat

Skjær aprikoser i små terninger og grovhakk valnøtter.
Legg tørket frukt og nøtter i en arbeidsbolle og tilsett konjakk og la blandingen trekke natten over.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Skrap frøene fra vaniljestang og tilsett.
Bland sammen hvetemel og tørre krydder og vend den marinerte frukten inn i melblandingen. Rør mel og fruktblandingen inn i deigen. Smør formene godt, dekk koppene med bakepapir. Hell røren over i kopper, og stekes i ovnen på nederste rille ved 150 grader i ca 1 1/2 time.

Legg bakepapir over formene etter halve steketiden for å bevare den lyse fine fargen. Avkjøl kaken i koppene, dynk mer konjakk eller eplejuice om du ønsker.

Pakk koppene godt i plast og oppbevar kaldt. Kaken holder seg godt i kjøleskapet i 2-4 uker, men smaker også godt fersk!

2 Flares Facebook 0 Google+ 2 Twitter 0 LinkedIn 0 2 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet