Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ukemeny 47 -16 med handleliste

meny 47-16

Matstyling Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×
meny 47-16

Matstyling Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Ny uke og vi nærmer oss desember og adventstid. Det er en tid hvor mange koser seg inne og nyter å starte juleforbredelser. Jeg koser meg alltid med disse forberedelsene. Men da er det ofte en ikke får tid til å lage så mye avansert til middag. Her er det mange gode tips med handleliste om dette skulle friste deg. Det blir en litt annerledes førjultid for meg. Denne uken skal jeg operere inn ny hofte, og det betyr at det kan bli litt stille fra meg denne uken og neste. Men oppskrifter og videoer ligger på Husmorlykke og er klar til å brukes om du har lyst til å starte dine forberedelser. En riktig god uke til dere alle fra meg!

Klikk dere inn ved å trykke på bildene, da kommer du rett inn på oppskriften.

Mandag: Linsegryte

Linsegryte

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttdeig
5 dl grønne linser
2 gulrøtter
1 sellerirot
2 løk
1 hvitløk

Sjekk i skapet:
rosmarin, tørket
timian, tørket
buljong/kraft, flytende eller terninger
laurbærblad
balsamicoeddik
olje

Tirsdag : Laksepiroger

lakse-piroger

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
200 g laks
1 sjalottløk
3 egg
1 krabbeskjell
1 dusk persille
1 boks seterrømme eller lettrømme

Sjekk i skapet om du har:
hvetemel
smør
kajennepepper

Onsdag: Fransk løksuppe

lok-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
8 løk
2–3 båter hvitløk
4 dl vellagret ost revet
4 skiver daggammel loff

Sjekk i skapet at du har:
tørket timian eller en kvist frisk timian
smør
1 l kyllingkraft
hvitvin, kan utelates
laurbærblad
salt
pepper

Torsdag: Pytt i panne

pytt-i-panne

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttpølse eller annet kjøtt
1 pk dypfryst lapskausblanding
4 egg

Sjekk i skapet:
smør
salt
pepper



Fredag: Lutefisk på tradisjonell vis

lutefisk-med-tradisjonelt-tilbehor

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
3–4 kg lutefisk
2–3 bokser hermetiske, tørre erter evt frosne erter
1 pk lefse
200 g bacon

Sjekk i skapet:
smør eller ribbefett
Ringerikspoteter eller mandelpoteter
lefser
sennep
smør
hvetemel

Lørdag: Gresk inspirert form

gresk-kylling-form-gresksalat-tzatiki

Matstyling:Kristin Jøtun , Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 – 2 auberginer
1 sitron 
1 hvitløk
1 løk
1 glass provence krydder
1 boks tomat med basilikum og hvitløk
3 dl fløte
1 egg
1 bit parmesanost
1 lite glass svarte oliven
6 små tomater
timian
3 plommetomater
1 rødløk
1 – 2 mozarella ost
1 potte frisk basilikum
3 dl gresk yoghurt
1 slangeagurk 
1 hvitløk
Sjekk i skapet:
smør
salt
pepper
hvetemel eller maismel
olivenolje
Søndag: Lammeskavpanne eller reinskav
lamme-skav-panne-tyttebar

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g benfritt lammekjøtt, eller reinsdyrskav
250 g frisk kantarell eller sjampinjong
3 dl fløte
4 ss tyttebær evt tyttebærsyltetøy

Sjekk i skapet:
smør
salt
grovmalt pepper
timian
tyttebærsyltetøy

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet