Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Nutellastjerne

Nutellastjerne

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Denne vakre stjernen smaker nydelig og er et vakkert syn. Gjærbakst lever jo litt sitt egentlig liv, men er du nøye når du lager den,  så er den ikke så vanskelig å få pen. Og blir den litt skjev er ikke det så veldig farlig heller, for denne er farlig god uansett utseende.

2 stk

3 1/2 dl melk
1 pk gjær
100 g sukker
1 ts salt
700 g hvetemel
2 egg
150 g smør

Fyll
1 boks nutella eller nugatti

Pynt:
1 egg
2 ss vann
noen saltkorn
evt melis

Varm opp melk i en kjele til 37 grader. Rør ut gjæren i væsken.
Tilsett, sukker, salt, egg og hvetemel, hold igjen litt til utbaking.
Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter.
Tilsett romtemperert smør og elt smøret godt inn.
Etterheves på et lunt sted under et klede elle plast i ca. 1/2 time.
Ha deigen over på bakebordet og tilsett mer mel om den er klissete.
Kjevle ut et rektangel, deigen skal være ganske tynn, ca 1 cm tykk. Legg på en middagstallerken og skjær ut 4 rundinger i samme størrelse.
Smør på nøttesjokoladepålegget, men la det være igjen 1 eller 2 cm rundt kanten, så smør ikke fyllet helt ut.
Legg så på neste lag og fortsett til du har fire lag. Ikke legg på fyll på topplokket.
Bruk et kjøkkenglass og riss opp en sirkel midt i kaken.
Del så fra midtsirkelen og ut i fire deler. Del så hver kvartdel opp i fire igjen, tilsammen 16 deler.
Vri to og to deler enten mot hverandre eller fra hverandre. Det velger du selv. De skal vris to ganger rundt.
Klem to og to av endene sammen til en stjernespiss.
Settes til heving, ca. 50 minutter.
Pensle med egg, vann og noen saltkorn.
Stekes i ovnen på midteste rille ved 210 grader i 15 – 20 minutter, eller til den er gylden og ferdig stekt i midten.
Avkjøles før den serveres.

Strø gjerne litt melisstrø over som pynt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet