Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sviskekake med kokos

sviskekake med kokos

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Svisker er kanskje ikke det mest fristende du finner i skuffene dine, men spiser du en håndfull med svisker hver dag gir det en rekke helsegevinster. Forskning viser nemlig at tørkede plommer er bra for hjertet, senker kolesterol og blodtrykk, er godt for magen og minsker risikoen for kreft. Så tenk på det neste gang du står i butikken og har lyst på noe godt å putte i munnen.Svisker inneholder en del kalorier, så det er jo lurt å ikke spise alt for mye av det. Men svisker egner seg også godt i kaker og sammen med kokos blir dette smakfullt og godt. Og innimellom er det lov å unne seg ett godt stykke med kake til kaffen. Dette er en kake som fint kan fryses ned. Den er ekstra god om du setter den litt i ovnen før den serveres! 

ca. 8 porsjoner
100 g smør
50 g melis
150 g hvetemel
1 egg
2 ss vann

Fyll:
1 boks rømme, lett eller seter, evt kesam
1 dl kokos
2 ss sukker
½ boks svisker

Pynt:
Jordbær
sitronmelisse

Bland sammen mykt smør, melis, hvetemel, egg og vann til en deig.
La deigen ligge kjølig et par timer før bruk.
Trykk ut deigen i en paiform, ca.26 cm. Har du ikke paiform, så bruk en liten langpanne eller en rund form.
Bland sammen rømme, kokos og sukker. Hell det over i formen og legg i sviskene. Strø gjerne over litt mer kokos om du ønsker.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter, eller til kaken en gyllen og fyllet har satt seg.

Avkjøles i formen.

Pynt gjerne med friske jordbær og sitronmelisse på toppen like før servering.

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet