Emmas supersaftige sjokoladekake

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Sjokolade har i århundrer vært et myteomspunnet produkt å råvare – himmelsk godt og farlig forførende.
Sjokolade har blitt tillagt mange egenskaper, og det er hevdet at det har både oppkvikkende og avhengighetsskapende egenskaper. Og det er kanskje noen mer enig i enn andre. Denne sjokoladekaken er supersaftig og passer perfekt å servere i helgen som kommer. Jeg baker den ofte og er ofte den familien min ønsker seg når det skal bakes sjokoladekake. Kanskje det også blir din favoritt?
Sjokolade har blitt tillagt mange egenskaper, og det er hevdet at det har både oppkvikkende og avhengighetsskapende egenskaper. Og det er kanskje noen mer enig i enn andre. Denne sjokoladekaken er supersaftig og passer perfekt å servere i helgen som kommer. Jeg baker den ofte og er ofte den familien min ønsker seg når det skal bakes sjokoladekake. Kanskje det også blir din favoritt?
8–10 stk.
BUNN:
180 g smør
300 g sukker
2 egg
2 dl melk
1 dl kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
ca. 250 g hvetemel
180 g smør
300 g sukker
2 egg
2 dl melk
1 dl kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
ca. 250 g hvetemel
FYLL:
1 plate kokesjokolade
2 ss kremfløte
4 ss sterk kaffe
3 ss smør
3 dl melis
1 plate kokesjokolade
2 ss kremfløte
4 ss sterk kaffe
3 ss smør
3 dl melis
PYNT:
Sjokoladehjerter
Sjokoladehjerter
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Rør i eggeplommene.
Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre.
Pisk eggehviten stiv og vend det i røra. Fyll røra i godt smurt form og stek kaken ved 200°, nederste rille, ca. 25 min.
Smelt sjokolade i vannbad. Tilsett kremfløte, sterk kaffe og smeltet smør. Bland inn melisen. Legg glasuren på toppen. Pynt kaken med hvite sjokoladehjerter
Rør i eggeplommene.
Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre.
Pisk eggehviten stiv og vend det i røra. Fyll røra i godt smurt form og stek kaken ved 200°, nederste rille, ca. 25 min.
Smelt sjokolade i vannbad. Tilsett kremfløte, sterk kaffe og smeltet smør. Bland inn melisen. Legg glasuren på toppen. Pynt kaken med hvite sjokoladehjerter
2 kommentarer til “Emmas supersaftige sjokoladekake”
Har du fylt kaka inn også?
Går det fint å fryse denne?
Og til slutt, har du på glasuren på helt kald kake?
Hei Merete,
Denne kaken går det veldig fint å fryse, og den er ikke fylt med fyll. Den er bare så saftig at det skinner i den når bildet ble tatt. Skal den fryses er det best å vente med glasur til den skal serveres.
Lykke til med kakebaksten.
Kristin:-)