Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Emmas supersaftige sjokoladekake

amaliessjokoladekake

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×
Sjokolade har i århundrer vært et myteomspunnet produkt å råvare – himmelsk godt og farlig forførende.
Sjokolade har blitt tillagt mange egenskaper, og det er hevdet at det har både oppkvikkende og avhengighetsskapende egenskaper. Og det er kanskje noen mer enig i enn andre. Denne sjokoladekaken er supersaftig og passer perfekt å servere i helgen som kommer. Jeg baker den ofte og er ofte den familien min ønsker seg når det skal bakes sjokoladekake.  Kanskje det også blir din favoritt?

8–10 stk.

BUNN:
180 g smør
300 g sukker
2 egg
2 dl melk
1 dl kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
ca. 250 g hvetemel

FYLL:
1 plate kokesjokolade
2 ss kremfløte
4 ss sterk kaffe
3 ss smør
3 dl melis

PYNT:
Sjokoladehjerter
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Rør i eggeplommene.
Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre.
Pisk eggehviten stiv og vend det i røra. Fyll røra i godt smurt form og stek kaken ved 200°, nederste rille, ca. 25 min.
Smelt sjokolade i vannbad. Tilsett kremfløte, sterk kaffe og smeltet smør. Bland inn melisen. Legg glasuren på toppen. Pynt kaken med hvite sjokoladehjerter
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet