Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Salat med krabbelegg

Salat-med-krabbe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

De tynne bena på krabben inneholder saftig kjøtt med mild smak og fin konsistens. Det er litt tidkrevende å rense bena, som passer veldig godt i salat.Tips!
Salaten er god som forrett, på koldtbordet eller som en lett lunsj- eller kveldsrett med brød til.Salaten kan også lages med kjøtt fra de store klørne. Det er mindre tidkrevende.
Klokjøttet må grovdeles før det blandes i salaten.

4 porsjoner

150 g krabbekjøtt fra leggbena
10 sukkererter
1 oransje paprika
1 rødløk
8 cherrytomater
100 g ruccola
2 ss ekstra virgin olivenolje
havsalt

Brekk bena fra hverandre i leddene.
Del den øverste delen, leggbenet, i to langsetter og ta ut krabbekjøttet. Da får du ut kjøttet av krabbeleggene.
Bland hakkede sukkererter, biter av paprika, finhakket løk, delte cherrytomater og ruccolasalat med olivenolje og smak salaten til med havsalt.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet