Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kikertsuppe med sukkererter

Matstyling: Kristin Jøtun,
Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

En nydelig og mettende suppe med masse deilig smak. Rett og slett en suppe du kan servere når du får mange på besøk.

4 porsjoner

2 bokser( à 400 g) kikerter
2 sjalottløk
1 ss smør
5 dl hønsebuljong
3 dl matfløte
100 g sukkererter
1 ts salt
1/8 ts pepper

Ha kikertene i en sil og skyll dem i kaldt rennende vann.
Rens og hakk sjalottløken, fres den i smør.
Tilsett kikerter, buljong og fløte. La det trekke i ca. 5 minutter. Miks suppen glatt i flere omganger i food processor eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Strimle de ukokte sukkerertene og legg dem i suppen ved servering.

Handleliste:

2 bokser( à 400 g) kikerter
2 sjalottløk
3 dl matfløte
100 g sukkererter

Sjekk i matskapet:
Hønsebuljongterninger eller flytende fond

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet