Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kanelsnurrer

kanelsnurrer

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Hothe

0 Flares 0 Flares ×

Lurer du på hvordan du kan lage slike flotte kanelboller? Følger du oppskriften og framgangsmåten nøye lærer du hvordan du kan skape slike vakre kunstverk. De blir nesten så fine at det blir vanskelig å spise dem.
Kanelboller har mange navn, som skillingsboller, kanelsnurrer og sikkert mange flere.
De er elsket av de aller fleste og går ned på høykant hos både store og små. Doble gjerne oppskriften for her er det viktig å ha mange nok! Blir det for mange egner de seg også godt å fryse.  

15–20 stk.
125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
800–900 g hvetemel

FYLL:
100 g smør
4 ss sukker
1 ss kanel
1 egg
perlesukker

Smelt smøret og ha deretter i melken og varm det til 37 grader.  Rør gjæren ut i væsken og tilsett så sukker og mel.

Elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin. La deigen heve under plast i ca.40 minutter.

Kjevle ut deigen til et rektangel og smør på romtemperert smør. Dryss på kanel og sukker.

Brett deigen slik at du får 3 lag. Kjevle deigen i bredden igjen til den er ca. 25 cm bred.

Skjær ut strimler av ca.1,5 cm bredde.

Snurr deigen litt slik at den snor seg.

Tvinn så deigen videre rundt pekefinger og langfinger og legg slutten av strimmelen over begge, slik at den låser kanelbollen. Dette er for å unngå at bollen faller fra hverandre under heving og steking.

Dekk bollene til med et kjøkkenhåndkle, og la dem heve ca. 30 minutter.

Pensle med vann eller pisket egg og strø over perlesukker.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i 10–12 minutter.

Avkjøles på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet