Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Grovt solsikkebrød

solsikke-brod

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette brødet bakte jeg i går, men det var så vidt at det holdt til frokost og niste i dag. Så da er det bare å gå i gang og sette et par brød igjen i dag. For grovt hverdagsbrød med smakfulle solsikkefrø er både sunt og godt. Og ikke minst et lurt valg i hverdagen ,ettersom det holder deg mett utover dagen.Brødene er fine å fryse og del dem gjerne i to om du synes de er for store å ta opp. Da har du ferskt brød i mange dager. 

2 STK

50 g margarin/olje
10 dl vann
50 g gjær
1 kg hvetemel
300 g rugmel grovt
300 g sammalt hvete, fint
1½ dl solsikkefrø
1 dl helkorn
100 g rugmel fint
2 ts salt

PYNT:
1 egg
solsikkefrø
Smelt margarinen eller bruk olje, tilsett vann og varm opp til 37 grader.
Rør ut gjæren i væsken.
Legg gjerne helkornene i en bolle med vann, gjerne over natten. Men det er ikke nødvendig.
Ha i alt det tørre i en bolle og bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Bland ingrediensene og elt deigen blank og smidig i ca. 20 minutter.
La deigen hvile og heve i 1 ½ t.
Ha den over på bakebordet og del deigen opp i 2 evt 3 brød. Deler du den i tre blir de ikke så store.
Form deigen som et brød, i form eller på bakeplater. Dekk til brøden og la det stå lunt i 1½ time.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 210 grader i ca. 45 minutter.
Avkjøles på rist.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 kommentarer til “Grovt solsikkebrød”

  1. Hanne C

    Kjære Kristin

    No baker eg solsikkebrødet ditt. Spent. Litt stor porsjon for Kitchen aid maskina. Den blei skikkeleg varm

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Hei Hanne,
      Beklager sent svar, men jeg håper virkelig at brødet falt i smak. Jeg har ikke Kitchen Aid maskin men Kenwood sin største, så det kan være at den er litt større enn din.
      Håper at det gikk fint med maskinen. Neste gang kan det være lurt å redusere ett par dl på vannet og redusere litt på melet. En fin søndag til deg:-) Kristin:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet