Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Pavlova med deilig ostekrem, lemon curd og friske bær.

pavlova med ostekrem

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Hva med å bake denne deilige pavlovaen med deilig ostefyll og lemon curd til helgen?
Marengs eller pavlova ,er alltid populært å servere og kan også spises av dem med forskjellige allergier. Du får også med en oppskrift på deilig lemon curd.  Kakene er veldig skjøre og går fort i stykker, men hva gjør vel det når kaken smaker så utrolig himmelsk.

10 stk

6 eggehviter
1/4 ts salt
1 ss  husholdningseddik, 7 %
300 g sukker
1 ss maisennamel

Fyll:
2 dl kremfløte
1 – 2 ss melis
100 g kremost
2 – 4 ss lemon curd

Pynt:
1 beger bringebær
1 beger blåbær
1/2 pk sukkerpasta, du kan lage denne selv.
rød konditorfarge
Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle.
Pisk eggehviter med salt ved middels hastighet til de danner et mykt skum/ marengsmasse.Tilsett sukker, litt av gangen.
Øk hastigheten og pisk til blandingen er blank og alt sukkeret er oppløst.
Vend inn maisenna med en slikkepott.
Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, 24 cm.
Ha marengsblandingen i sirkelen.
Settes inn i ovnen på midterste rille ved 180 grader og skru ned varmen til 110 grader med en gang du setter kaken inn.
Stek kaken ca 1 time til bunnen er sprø på yttersiden.
Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt.
Kaken kan med fordel stekes flere dager i forveien.
Legg den på en rist og legg over et kjøkkenhåndkle.
Pisk kremfløte stiv sammen med melis.
Pisk inn osten og smak til med lemon curden, og bre massen utover pavlovaen.
Kna opp sukkerpasta og tilsett konditorfarge og kna den inn.
Stans ut blomster eller lag roser.

Pynt med blomster og masse friske bær på toppen.

Du må gjerne lage lemoncurd selv, det er ikke vanskelig og når du har så mye eggeplommer til overs er det fint å bruke dem opp.

Lemoncurd oppskrift:

3 sitroner, skall og saft, bruk gjerne økologiske
2 ½ dl sukker
3 egg
125 g smør

Ha sitronsaft, skall, sukker og egg i en kjele. Rør blandingen over svak varme til den tykner, men ikke koker.
Ta kjelen av platen og visp inn småbiter av smøret. Sett til avkjøling.
 Ønsker du å lage det nå kan du med fordel putte det i fryseren og ta det opp når du skal bruke det.

Tips:
Kaken holder seg faktisk veldig god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet (men sjekk holdbarhetsdatoen på kremfløten). Den kan kanskje bli litt seig i bunnen, men det er i grunnen bare deilig.

 

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet