Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Uke 42 – 16 Meny med handleliste

Ukemeny42-16
0 Flares 0 Flares ×

 

Ukene løper avgårde og nå viser kalenderen at vi allerede er midt i oktober. Her har jeg satt sammen en ukesmeny med middager med en handleliste som gjør det mer lettvint for deg i en travel hverdag. Men husk bare å ta en titt i skuffer og skap for å se om du allerede har noen av ingrediensene i hus.
En riktig god uke til dere alle og så håper jeg du finner inspirasjon og lyst til å lage noen av disse middagene i uken som kommer.

MANDAG: Løksuppe

løk-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
5 gule løk
1 hvitløk
1 frisk timian
4 skiver daggammelt brød
2 dl revet hvitost

Sjekk i skapet:
buljongterninger

TIRSDAG: Stekt laks med linse og nøttesalat

Laks med linser

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
800 g laksefilet
225 g grønne linser
1 pose hasselnøtter
1 liten bunt vårløk
225 g frisk grønn asparges
1 rød paprika
1 appelsin
1 basilikum
1 hvitløk

Sjekk i skapet :
rødvinseddik
dijonsennep
tabasco

ONSDAG: Indisk currygryte med banan, kokos og mangochutney

Kyllinggryte med ris og bananer

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 ferdig kylling
3 dl fløte
4 ss karripasta
2 bokser hakkede tomater
1 hvitløk
1 pk ris
1 pk nøtter

1 koriander
1 glass mangochutney
3 bananer
1 pk
 kokos
1 pk Nanbrød

TORSDAG: Hjemmelaget fiskegrateng

fiske-grateng

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g torsk, sei eller andre typer hvit fisk
1/2 l lett melk evt helmelk
1 pk
makaroni
3 egg
1 pk strøkavring

Sjekk i skapet:
smør
hvetemel
malt muskat

FREDAG: Grillet storfe ytrefilet med hjemmelaget guacomole og tortillalefse

biff-spyd-taco

Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1 hvitløk
2 ts revet frisk ingefær
2 lime
2 avokadoer
1 rød chili
1 frisk koriander
1 avokado
8 røde småtomater
8 tortillalefser
8 grillspyd

Sjekk i skapet:
Salt
Pepper
Olje

LØRDAG: Lammeskavpanne med kantareller evt finnbiff

lamme-skav-panne-tyttebar

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g benfritt lammekjøtt, skav evt finnbiff
250 g frisk kantarell eller sjampinjong
3 dl fløte eller
1 boks vikingmelk

1 glass tyttebærsyltetøy
timian

Sjekk i skapet:
salt
pepper
smør

pepper-stekt-laks

Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk

Sjekk i skapet:
smør/olje
salt
pepper

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet