Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Mormonsen

mormonsen

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Mormonsen lages ofte til jul og er derfor en av julens myke kaker. Men den er så god at den egentlig kan bakes og spise hele året. Du må gjerne fryse den og gjerne i mindre stykker.

Ca. 20 stk

300 g smør
300 g sukker
8 egg
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
skall av 1 sitron

DRYSS:
100 g korinter eller rosiner
100 g mandler
1 dl perlesukker

Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Skill eggene og bland i eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen.
Visp eggehvitene stive og bland massen forsiktig i røren.
Smør en langpannen,20 x 40 cm og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i formen.
Fordel korinter, hakkede mandler og perlesukker over.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca.30 minutter.
Avkjøl, og del kaken i små firkanter. Kakene egner seg godt for dypfrysing.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet