Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kjøleskapsgrøt

kjoleskapsgrøt

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

En enkel og god kald grøt som lager seg selv over natten! Her har jeg brukt byggryn, men du kan fint bruke havregryn om du heller ønsker det. Det er viktig at grøten står i kjøleskapet over natten.
Bytter du ut byggryn med
glutenfrie havregryn får du en glutenfri variant som passer godt for dem med glutenintoleranse.

4 porsjoner

6 ½ dl byggryn
13 dl lettmelk
3 dl kesam vanilje mager
Topping
5 dl bær
10 ss müsli eller granola

Ha byggryn og melk i en bolle, eller en annen beholder med lokk. Bland alt godt sammen og legg på lokket, og sett det i kjøleskapet til neste morgen.
Rør deretter rundt i grøten før servering, tilsett noen skjeer Kesam Vanilje eller yoghurt for litt ekstra smak. Spe med mer melk, hvis grøten er for fast.
Grøten porsjoneres og serveres i for eksempel engangskopper, ca. 2/3 grøt i hver kopp.
Topp grøten med müsli og bær.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet